2014. augusztus 26., kedd

Párkapcsolat


Sokat gondolkodtam (és olvastam), mitől lehet nagyon tartós és boldog egy kapcsolat. Összeírtam néhány pontot, amik szerintem nagyon fontosak. Érdemes átgondolnunk a saját hozzáállásunkat. Muszáj magunkba nézni. És muszáj változni, ha kell, ha érdemes.



Kémia


Kinek mit jelent. Az a bizonyos vonzalom, vágy, na, azt nem lehet szavakba önteni. Vagy van, vagy nincs. De az biztos, hogy fontos. Nagy összekötő erő. Amikor vágysz arra, hogy megérintsd a másikat, vágysz a másik érintésére. A csókjára. Az ölelésére. A testére.

Különbségek vannak. Van a tüzes, vagy maga a tűz, aki nagyon lobog, van a parázs, ami a megfelelő személy hatására nagy lángokba csap fel.

Vannak személyek, akiknek nem annyira fontos az intimitás. Van, akinek ez az elsődleges vágya. Összetarthat kapcsolatokat és meg is szüntetheti azokat.

Ha szerelmesek vagyunk, akkor ég igazán az a tűz, ami szép lassan kialszik. Ha hagyjuk. A lényeg, ne csak magunkkal foglalkozzunk, hanem a másik vágyaival elsősorban.

Minden nap öleljétek, csókoljátok egymást.

Kommunikáció


Ha nagyon jókat tudtok beszélgetni, de nem működik a kémia, az barátság. Ha csak a testiség jó, de nem tudok beszélgetni, esetleg nincs is mit mondani egymásnak, az nem lesz tartós kapcsolat.

Fontos, hogy őszintén, nyíltan beszélgessetek. Érdeklődjetek egymás iránt: „Milyen napod volt?” „Mi dühített fel?” „Az a véleményem…szerintem…”

Nem jó opció, ha struccpolitikát folytattok. Csak egy ideig tudjátok a fejeteket a homokba dugni, de egy idő után „megfulladtok”. Talán a férfiak ezt gyakrabban alkalmazzák. A nők könnyebben sértődnek és őrlődnek. Ha a nő mindig elmondaná, mit szeretne, a férfi meg is értené. Nem gondolatolvasók.

Tiszteljük meg a másik felet azzal, hogy meghallgatjuk, nem fordítunk neki hátat. Akármilyen fáradtak vagyunk, vagy nyűgösek, fontos néha beszélgetni. Akár nap közben is néhány üzenetváltás, egy röpke percnyi beszélgetés. Csalj mosolyt a párod arcára. Éreztesd vele, hogy szereted.

Minden nap kívánj Jó reggelt! és Jó éjszakát! 

Térhiány


A kapcsolatok elején azt szeretjük, ha sülve-főve együtt vagyunk. De később hagyjunk teret egymásnak. Mint a férfinak, mint a nőnek szüksége van egyedüllétre. Egy kis beszélgetés barátokkal, meglátogatni a családot, hobby, testi-lelki feltöltődés. Még akkor is, amikor együtt élünk tegyünk meg mindent, hogy megadjuk ezt egymásnak.

Elfogadás


Nem vagyunk hibátlanok. Így nem létezik tökéletes nő vagy férfi. Ne legyenek nagy elvárásaink egymás felé. Főleg ne a megváltoztatással kapcsolatban. Ha őszinték vagytok egymással, akkor tudjátok, hogy mi az, ami nem tetszik bennünk, a másikban… Ez mindig lebegjen a szemünk előtt. Ha viszont ez nagydolog, és hosszú távon nem lehet megvalósítani, akkor a kapcsolat halálra van ítélve. Minden nap tenni kell a kapcsolatért. Az elfogadás, a másik tisztelete az pont az, ami nélkül nem megy. Ne stresszelj azon, amit amúgy is tudsz. Fogadd el vagy lépj tovább. Ne vedd el sem az Ő, sem a Te életedből azt a lehetőséget, hogy megtaláljátok a megfelelőbb partnert. Ha viszont megtaláltátok, ne engedjétek egymást!

A mindennapok


A szürke hétköznapokból néha lépjünk ki. Nem gond, ha minden napirendszerű, de hetente egyszer, de legalább havonta egy kis spontaneitás hasznos tud lenni. Töltsük minőségi idő együtt. Figyeljünk a másikra, hallgassuk meg. Néha lepjük meg párunkat valami aprósággal, vagy olyan dologgal, amire vágyik. Nem feltétlenül a pénzköltés a fontos, inkább jelképes ajándék legyen.

Az otthoni teendőkben mindenki vegyen részt, segítsünk egymásnak. Megelőzhetjük az elfojtott dühtől egyszer csak felrobbanó és nagy vitákat, ha meg is csináljuk, amire a párunk megkért. Olyat cselekedjünk, amiről tudjuk, hogy a másik örülne neki. Ezek rendkívül jelentős dolgok.

Ne kritizáljunk. ne vádaskodjunk. Inkább dicsérjünk, erősítsük a másikat.

Az pozitív, ha a bioritmusunk hasonló.

Pénzügyek


Tisztázzuk, hogy ki mit hogyan fizet. Mire gyűjtünk. Kinek milyen tartalékai vannak. Itt is a kommunikáció és elfogadás a legfontosabb. Ne a pénzügyekből alakuljon ki a stressz-góc.

Célok


Az élettervek és célok különleges hatalmat képviselnek a lelki életben. Tűzzünk ki egyéni és közös célokat. Segítsük egymást. Ha alább hagy a lelkesedés támogassuk egymást. Ha van egy jövőképünk, akkor tudjuk, merre haladjunk, könnyebben választunk a sok út közül. Ne halogassunk semmit. Amit ma megtehetsz…

Ne okoljuk egymást, ha nem sikerül valami, nézzük meg, hogy mit hogyan tettünk, ami a krízist okozta. Előbb magunkban keressük a hibát.

Család


A másik családját is fogadjuk el, akkor is, ha nem jövünk ki velük. Igyekezzünk egymásra koncentrálni, és ne hagyjuk befolyásolni magunkat a külső szemlélődök által. Senki nem tudhatja, hogy a szívetekben, fejetekben mi van, csak Ti ketten.




OHHH... és majdnem kihagytam valamit: HUMOR!!!!! Minden nap fűszerezzük meg az életünket egy csipet humorral. Nincs annál jobb, ha mosolygunk, nevetünk!!!

Rozsos Reni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése