2014. augusztus 23., szombat

Gondolatébresztő - Tudatosság, Belső Erő



„Azt kapod, amire gondolsz, akár tetszik, akár nem! Figyelj tehát oda arra, hogy mi jár a fejedben!” (Dr. Wayne W. Dyer)



Fogjunk egy papírt és egy tollat. Írjuk fel a mai dátumot. Soroljuk fel, amikért hálásak vagyunk. Minden apróságnak tűnő dolgot is. Azt is, ami régen bántott, vagy sokat sírtál miatta, de mára megtanultál belőle valamit. Érezz igazi hálát, köszönd meg. Ettől vagy több, jobb ma, mint tegnap. Egy választóvonallal írd fel alá jövőbeni tervedet, céljaidat, vágyaidat. Köszönd meg, már most légy hálás értük. Most gondold végig, mi az az első apró lépés, amit ma, esetleg most meg is tudsz tenni. Gondold végig a lehetőségeidet. Most indulás, a mának még nincs vége, a holnap még messze van!

 
 Most jöjjön egy kis rendszerezés az otthonodban. Dobj ki minden szemetet, minden olyat, ami már nem kell. Ha még használható, akkor add olyan személynek, aki esetleg még használhatná. Rendszerezd, válogasd a holmijaidat. Legyen szó könyvekről, ruháról, filmekről.



Következő pont: Figyelj az érzéseidre, gondolataidra, tapasztalataidra, légzésedre.  Hallgass olyan zenét, ami feldob, (amitől legyőzhetetlennek érzed magad), relaxálj, meditálj. Próbálj egy egész napot magadra szánni, hogy meg tudd figyelni saját magadat. Egy meleg fürdő, (házi wellness). Fordulj kicsit magadba. Ha nem is sikerül egy egész nap, ne ess kétségbe. Ez egy folyamat, amit gyakorolni kell. Legyen ez a kikapcsolódás VALÓDI KIKAPCSOLÓDÁS. (Mindig arra van ideje az embernek, amire szeretné.)

„A tudatosság azt jelenti, hogy az ember irányítja az életét, és odafigyel rá.”(Csernus Imre)

Ha tudatosan megtervezünk mindent magunk körül, akkor fejlődünk igazán. Mindenben a lehetőséget lássuk meg, ne a kihívásokat. Igazán erősnek fogunk látszani, amivel tisztelet övez majd körül. Ne keménykedjünk, ne higgyük magunkat jobbnak másoknál. De az önbizalmunk legyen a helyén. Ismerjük meg önmagunkat. Ne azt nézzük, hogy más miatt rossza az életünk. Hanem azt, hogy mi miért nem tettük másképpen azokat a lépéseket. Vállaljuk a felelősséget a saját életünkért. - A szétszórtság, fáradtság, gyengeség, tehetetlenség egyik oka a belső erőnk rossz fókuszálása.
Fontos még, hogy türelmesen kommunikáljunk. Hallgassunk meg másokat is. Próbáljuk érthetően kifejezni magunkat. Figyeljünk a beszédünkre. Ne feledjük. Ahogy mi bánunk másokkal, úgy bánnak velünk is!
Minden hosszú út az első lépéssel kezdődik. A holnap most van. 

“Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket – a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” (Tatiosz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése