2014. április 27., vasárnap

Társasjáték mustra (Bogyó és Babóca - Úton az oviba)

Írta: Rozsos Renáta

Együtt lenni, játszani a világ legjobb dolgai közé sorolandó. Kisfiammal ma nagyon sok mindent játszottunk. Volt itt szerepcsere (Ő volt anya, én Ő), tűzoltózás, csepphintázás, kirakózás, társasozás...

Néhány szó a társas játékokról:
 
Fejlesztik a szociális készségeket, logikát. Közvetve elősegíti az írás, olvasás, számolás elsajátítását. 
A szabályok alkalmazása segíti a gyermek tudatos fegyelmezettségének kialakítását és fejlődését. 
A beszédkészség fejlődésében, a társas kapcsolatok pozitív alakulásában is igen nagy jelentőségű. 

Most Bogyó és Babóca - Úton az oviba társast vettük elő. Nagyon szeretünk játszani vele, hiszen izgalmas, sokat számolunk a dobókockával, megtanulunk nyerni, veszíteni és még jól is mulatunk közben.

Van a dobozban 4 térbeli elem (táblára állítható pók, szivárvány, fa, babakocsi), de mi ezeket nem szoktuk már felállítani. Ha kimaradunk egy körből azon izgulunk, hogy megelőznek e minket. :)
Általában én veszítek, pedig nem hagyom nyerni a kisfiamat. A dobókockán lévő pöttyöket már nem is számolja meg, ránézésre tudja, hogy mennyi és ügyesen lép is. Bár ő már megszokta a társasokat :)
Magát a mesét nem szoktuk nézni, sem olvasni (Bartos Erikától az Anna, Peti és Gergő a favorit), de társasban nagyon szereti ezeket a kis figurákat.

A játék nem bonyolult, 3-6 éves korig ajánlott. Tényleg tud vele egy 3 éves is játszani.
Játszunk együtt, sokat. Ne féljünk a társasjátékoktól!

Ha most készül óvodába gyermekünk, a nyári szünetben, vagy beszoktatás után lepjük meg ezzel a klassz kis társassal. Nem bánjuk meg!

Sok kacagást kívánok! :) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése