Na, szóval, beütöttem a keresőbe, hogy receptek édesburgonyával. Persze számtalan recept került a szemem elé. Majd rábukkantam erre a receptre.
Kicsit másképpen, de elkészítettem. Nagyon finom! Még másnap is puha.
Íme, ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
- 500g burgonya + 1 édesburgonya.
- 500g liszt (fele teljes kiőrlésű tönkölyliszt, fele sima liszt) + a nyújtáshoz
- 250g kókuszzsír
- egy nagyon pici kanál szódabikarbóna + negyed csomag sütőpor
- 125 ml rizstej + a kenéshez
- só
- Valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy az eredeti recept azt írta, meghámozva, felkockázva tegyem fel a burgonyát. Szóval én feltettem héjastul a krumplikat főni. Majd mikor elkészült, meghámoztam és összetörtem krumplinyomóval.
- Meglangyosítottam a tejet.
- Összegyúrunk minden összetevőt. (Meglátásom szerint, ha kókuszzsírral dolgozunk, picit kevesebb is mehet bele, mert így a nyújtásnál több lisztet kellett használni.) Majd hagyjuk állni 45 percet. (Az én verzióm nem élesztős, ezért nem lesz annyira magas, mint az eredeti pogi)
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centire és mind a négy oldalát hajtogassuk be. Megint hagyjuk állni 15 percig. Még kétszer ismételjük meg a folyamatot. Az utolsó nyújtásnál szintén fél centiméter vastagra hagyjuk a tésztát, késsel rácsozzuk be a tetejét. Szaggassunk belőle pogikat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket rizstejjel. (pici sót ide lehet tenni)
- Végül, süssük 180 fokon kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Reni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése