Tavaly gasztroajándékokat készítettem többségében. A kipróbált és bevált recepteket osztom most meg veletek :)
- 10 dkg étcsoki
- 3,5 vaj
- 1/3 tk. vaníliai aroma
- 1 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 7 dkg cukor
- 3,5 dkg liszt
- 1/4 tk. sütőpor
- 5 dkg étcsoki apróra vágva
- A 10 dkg étcsokit és a vajat összeolvasztjuk, levesszük a tűzről és félretesszük.
- Egy tálban a tojást, a cukrot, a vaníliai aromát és a narancshéjat habosra keverjük.
- Egy tálba kimérjük a lisztet és a sütőport. Az 5 dkg étcsokit aprítjuk,
- Végül összekeverünk mindent és hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár egy egész éjszakára.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
- 18 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 10 dkg sütőmargarin
- 1/3 cs. sütőpor
- 1 késhegynyi gyömbér
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 8 dkg cukor a forgatáshoz
- A lisztet a margarinnal, a sütőporral, a porcukorral és a gyömbérrel elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk.
- 3mm vastagra nyújtjuk, formára vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd a kristálycukorba mártjuk.
- 180 fokon sütjük.
Reni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése