2014. december 18., csütörtök

3+1 ötlet a feltöltődésért



Közeleg az év vége. Nem alakul a legjobban az év vége. Így is igyekszem hálásnak lenni minden nap valamiért. Ebben nagy húzóerő a kisfiam.


Na, mármost, év vége lévén, az ember rendszerez, leltárt készít, elemzi az évet. Valahogy elfáradunk. Sok emberrel beszélgetek nap, mint nap. Sokszor a legnagyobb probléma, hogy agyilag merülünk ki. Fáradtak vagyunk, még ha pihenünk is. Nézzük meg, hogy mit is tehetünk, hogy visszatérjen a jókedv és életerő.


1. Rend a lelke mindennek


Csináljunk egy nagytakarítást. A legjobb, ha egyedül vagyunk, közben zenét hallgatunk. Lépésenként tökéletes. Zónánként haladhatunk. Amit eddig félretettünk, hogy később még jó lesz valamire, azt biztos, hogy fel fogjuk használni? Nézzük át a papírokat, ruhákat, konyhai dolgokat. Mindent. Kicsit rendezzük is át a lakást. Ha sikerül, akkor akár egy új függöny vagy szőnyeg is tökéletes újítás lehet. Egy új növény, vagy a növények átpakolása. Legyen pormentes minden, jó illatú. Legyenek illatos gyertyák meggyújtva. Ami nem kell, de még másnak jó lehet, ajándékozzuk el.


2. Békés lélek

Szuper, rend van a közvetlen környezetünkben, mi lesz a lelkünkkel?

Sok gond van az ember életében. Sok munka, sok stressz. Vagy éppen a munka hiánya. Szerelemvágy. Csalódás. Ezer ok van arra, hogy miért nem pihen a lélek és az agy. Ha készen vagyunk a takarítással, akkor főzzünk egy finom teát, engedjünk habos vizet, akár gyújthatunk gyertyát… kapcsoljunk ki. Azaz, NE CSINÁLJUNK SEMMIT!!! Ez egy roppant nehéz feladat. Tudom. Este olvassunk egy könyvet, újságot. Ha valakivel kell beszélned, tedd meg, ne halogass. Készítsd elő a nyugodt alvásodat!


3. Méregtelenítés





Tiszta környezet, tiszta agy, jöhet a teljes tisztulás. nem vicc. A táplálkozás a legfőbb oka annak, hogy levert vagy, folyton álmos. A túl savas környezetbe bevitt cukor és állati fehérje igazi méreg. Szóval a táplálkozásra nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni. Nem annyira nehéz, mint az gondolnánk. Kis tudatosság és elszántság kell. Az egészség lebegjen a szemünk előtt. Hiszen csak egy életünk van és nem mindegy, hogyan is éled azt. Itt találsz egészséges recepteket.

Gyermeked, társad, barátaid, munkatársaid szemében példakép leszel, ha kiegyensúlyozottan, vidáman élsz. Szeretnél példakép lenni? ;)

+1. Mozogj! 

Amit csak szeretnél! Tornázz, fuss, jógázz. Ha nincs energiád már rá, akkor is fogj hozzá. Ne halogass! Közben is töltődsz, főleg ha végeztél. Nagyon jó érzés lesz, hidd el!



2015-ös tervezetet készítek folyamatosan. Január-február környékén már (remélem) kész tervekkel jövök, mint pszichológiai előadások, előadás a magzati korról, mi az igazság az élelmiszerek kapcsán, hogyan legyél fitt, gyerekprogramok és minden más. Bízom benne, hogy 2015-ben személyesen is találkozunk!

Ha bármilyen történeted lenne, amit szívesen megosztanál nőkkel, anyákkal, leendő anyákkal, szívesen fogadom! napicsoda.info@gmail.com

fotók forrása: pinterest


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése