A gyurmázás pozitív hatásairól írnék néhány szót.
Fejleszti a megfigyelőképességet, hiszen (itt is) utánoznak minket sodorni, pödörni...
Persze a kézügyességét is fejleszti (finommotorika), erősíti a kezét, ami nem hátrány az iskolában!
Színek, formák térben. Ez igazán hasznos!
A szem és a kéz összehangolt munkája is fejlődik a játék folyamán.
A fantázia szárnyalhat, a gyermek kreatívan alkothat.
A gyurmázást már 1 éves kor után elkezdhetjük. A Só-liszt gyurmát, ha meg is kóstolja véletlenül, akkor sem lesz semmi baja a gyerkőcnek.
És íme a recept:
- 3 dl víz
- 25 dkg liszt
- 2 ek. olaj
- 2 ek. só
- 1 kk. citromsav
Folyton kevergetve, közepes lángon főzzük 15 percet (nem baj, ha darabos vagy ragacsos).
Kiborítjuk lisztezett deszkára, hagyjuk kihűlni és mehet is a játék!
(Később hűtőben tároljuk. A Miénk fahéjas lett, így tényleg olyan, mintha sütit sütnénk)
Jó szórakozást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése