2014. március 12., szerda

Gyurma házilag

 Írta: Rozsos Renáta

A gyurmázás pozitív hatásairól írnék néhány szót.
Fejleszti a megfigyelőképességet, hiszen (itt is) utánoznak minket sodorni, pödörni...
Persze a kézügyességét is fejleszti (finommotorika), erősíti a kezét, ami nem hátrány az iskolában!
Színek, formák térben. Ez igazán hasznos!
A szem és a kéz összehangolt munkája is fejlődik a játék folyamán.
A fantázia szárnyalhat, a gyermek kreatívan alkothat.

A gyurmázást már 1 éves kor után elkezdhetjük. A Só-liszt gyurmát, ha meg is kóstolja véletlenül, akkor sem lesz semmi baja a gyerkőcnek.

És íme a recept:
  • 3 dl víz
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. só
  • 1 kk. citromsav
Elkezdjük melegíteni a vizet, majd beletesszük az összes hozzávalót, a színezéket is.
Folyton kevergetve, közepes lángon főzzük 15 percet (nem baj, ha darabos vagy ragacsos).
Kiborítjuk lisztezett deszkára, hagyjuk kihűlni és mehet is a játék!
(Később hűtőben tároljuk. A Miénk fahéjas lett, így tényleg olyan, mintha sütit sütnénk)

Jó szórakozást!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése