2014. március 18., kedd

Ablak dekoráció

Írta: Rozsos Renáta

Úgy döntöttünk, hogy készítünk valami kis dekorációt a kisfiam ablakába.
Fogtunk színes kartonlapokat és nekiláttunk. Készítettünk madarakat, pillangót, gyümölcsbokrot, napocskát, fát, virágot, felhőt...
A kisfiam adta az utasításokat :) "Most madarat, most felhőt... " Megrajzoltam a madarakat, ki is vágtam. De a napocskához a kört a kisfiam rajzolta és cikk-cakk ollóval vágta ki. A felhőhöz is Ő rajzolt köröket és vágta ki (picit belejavítottam, hogy ne legyen annyi éle :) ).
Majd felragasztottuk az ablakba. Nagyon tetszett Neki.
A gyerekeknek viszont hatalmas a fantáziája. Nem állt meg itt, a dekorációt nézve. Neki állt velük játszani! "Ez most a bábom".
És tényleg igaza van! Játszunk az ablakban! Meséljünk mesét! Esős, borús időben ez nagyon jó elfoglaltság.
(közben játszhatunk a színekkel, formákkal, fejlődik a kézügyesség is)

Az egyik mesénk:
" Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy icike-picike kis erdő.  A nap  sütött, a felhők is csak hébe-hóba jelentek meg az égen. Ezért a madarak vidáman csicseregtek a faágakon. Vagy nem is az ágakon? Mi az ott? Egy kötél. Kettő kisfiú összekötötte a két fát egy kötéllel, hogy átmászhassanak rajta. De most nem voltak itt a kisgyerekek, ezért a madarak rászálltak. Ott csicseregtek egymással.
Egy pici madár repült a málnabokorhoz, leszakított a csőrével egy málnaszemet és elvitte egy másik madárnak. Majd visszarepült és megette az összes málnát a bokorról. (Nagyon éhes lehetett ez a madárka.) Közben egy pillangó csapkodta piciny szárnyait, a tulipán szirmaira szeretett volna leszállni. De jött egy széllökés és szegény pillangót arrébb repített. A pillangó nem hagyta magát, tovább repült és sikerült leszállnia az illatos virágra. A nagyobb madarak lent a földön csicseregtek és nézték, ahogy kicsiny gyermekeik szállnak fel és le. Vidáman, kacagva repdestek a kötélre és onnan le. Majd a kötélen hintázva rájöttek, hogy ennének valami finomat. Így a család elindult és kereste a finom falatokat. 
Ha a madarak tovább maradtak volna, az én mesém is tovább tartott volna."

Szárnyaljon a fantázia!

Jó szórakozást!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése