2016. április 2., szombat

Hahó






Most ismerkedtem meg olyan dalokkal, amik a gyerekek mindennapjaihoz kapcsolódnak és érdekessége, hogy főként gyakorló apukák mondják el ezeket az üzeneteket. 
Ismerjétek meg a Hahó Együttest!




Zene-móka, játszva tanulás kicsiknek és nagyoknakA Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás - kisiskolás gyerekeket. 
Dalaik témái között szerepel például a környezetvédelem, a mindennapi élet, mint a vásárlás. 

Első albumuk, a Földlakó az alakulás évében jelent meg, és egy kisgyermek napját kíséri végig.






A Hahó Együttes tagjaiA Hahó Együttes tagjai főként gyakorló apukák, akik dalban mondják el üzenetüket, tetteikkel pedig példát mutatnak: igyekeznek minél tudatosabban élni, odafigyelni egymásra és a világra.

János, a dalszerző-énekes, három gyerek édesapja a mindennapokban is sokat tesz a fenntarthatóságért. Arra a legbüszkébb, hogy főleg használt dolgokat vásárol, és ha a háztartásban valami elromlik, megjavítja vagy keres egy szerelőt a környéken.

Tibor, a zeneszerző-billentyűs, a kislányával sokat jár gyalog és villamossal a városban. Szeretnének autót, de majd csak olyat, amibe nem kell benzin.

Patrik, az együttes dobosa, újrahasznosított, retró-bringával közlekedik, ahová csak teheti. A szelektív szemétgyűjtés élharcosa, mindennek pontosan tudja a helyét és övé a legkisebb ökológiai lábnyom!

Balázs, a mókamester, az Együttes hangulatfelelőse, családjával egy harmadik emeleti lakásban él, a nagy szigetelt ablakokon besüt a nap, nyáron sokáig világos van, így rövidebb ideig kell lámpát használni, télen pedig kevesebbet kell fűteni.


A koncertekAz interaktív koncerteken a gyerekeknek a dalok közti játékos, rávezető beszélgetések során lehetőségük van kifejteni az elhangzottakkal kapcsolatos véleményüket, így személyes élménnyé válik a program során érintett kérdések megoldásának fontossága. A foglalkozások során megszerzett tudásukkal később az elsődleges közösségükben, óvodai, iskolai kortársaikat, de (minden bizonnyal) testvéreiket, szüleiket és nagyszüleiket is befolyásolni tudják a helyes, környezettudatos magatartás irányába. 
Érdemes tehát figyelni jelenlévő kísérőknek is: a foglalkozás közös élménye lehetőséget teremt arra, hogy később a dalban hallott fordulat felidézésével hívjuk fel gyermek figyelmét egy éppen elénk kerülő problémára.

Ha felkeltettem érdeklődéseteket, látogassátok meg az EGYÜTTES OLDALÁT! :)

Rozsos Reni









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése