2014. február 28., péntek

Francia reggeli muffin - Renisen

Írta: Rozsos Renáta

Nálunk ez a muffin a nagy kedvenc. Gyerekekkel könnyen elkészíthető. Finom reggeli :)

Hozzávalók 12 süteményhez:
  • 25 dkg liszt (én felezem: fehér liszt, teljes kiőrlésű tönkölyliszt )
  • 15 dkg cukor (nálam barna cukor)
  • 10 dkg margarin
  • 1-2 dl tej (nálam növényi tej)
  • 1 tojás (1 evőkanál ecettel helyettesíthető - nem érződik a tésztán)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • reszelt szerecsendió
Tetejére:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk vagy papírral kibéleljük
Habosra keverjük a margarint a cukorral és a tojással. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva. A formákat 2/3-ig töltjük a tésztával, 20-25 percig sütjük. (én kb. 30percet szoktam - sütő függő) Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. Rögtön a sütés után meghintjük a pici sütiket a fahéjas cukorral.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése